Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη - Φόβοι για αναζωπύρωση του ιού

Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη - Φόβοι για αναζωπύρωση του ιού

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:57 Δημιουργία 12/05/20, 10:56

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο ταμπλό λοιπόν, ο Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,27% στις 340,32 μονάδες. Οι κλάδοι ταξιδιών και αναψυχής σημειώνουν πτώση 1% και ηγούνται των απωλειών, ενώ ο κλάδος τηλεπικοινωνιών σημειώνει άνοδο 0,7%.

Στη Γερμανία ο DAX χάνει 0,06%, στη Γαλλία ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,12% ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,30%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,46% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,50%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό, καθώς σε ορισμένες χώρες παρατηρήθηκε αναζωπύρωση νέων κρουσμάτων.

Στην Ασία εξάλλου, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Νότιας Κορέας, σημείωσαν αύξηση κρουσμάτων μετά την άρση περιοριστικών μέτρων, αλλά και στη Γερμανία παρατηρήθηκε αύξηση του ρυθμού αναπαραγωγής του κορονοϊού.

Εμπειρογνώμονες του τομέα της δημόσιας υγείας - συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - έχουν προειδοποιήσει εδώ και εβδομάδες τις αρχές χωρών να μην άρουν τα περιοριστικά μέτρα πολύ νωρίς, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση νέων κρουσμάτων.

Αν σου άρεσε κάνε