Ψάχνει το βηματισμό της η Ασία

Ψάχνει το βηματισμό της η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:06 Δημιουργία 11/05/20, 10:05

Ψάχνουν το βηματισμό τους οι ασιατικές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με το βλέμμα των επενδυτών να εστιάζει στην επαναλειτουργία των οικονομιών μετά το lockdown που είχε επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Ασία ξεχωρίζει το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το οποίο σημείωσε άνοδο 1,47%. Αντίθετα στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,19% και ο Shenzen Component επίσης καταγράφει πτώση κατά 0,42%.

Στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 1% και στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχωρεί κατά 0,56%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,30%.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις εξελίξεις που αφορούν στον κορονοϊό με την ελπίδα πως οι παγκόσμιες οικονομίες θα επαναλειτουργήσουν καθώς τα μέτρα περιορισμού έχουν αρχίσει να μειώνονται. Στη Σαγκάη σήμερα Δευτέρα ανοίγει το θεματικό πάρκο της Disney. Η Νότια Κορέα από την άλλη προειδοποίησε χτες, σύμφωνα με το Reuters, για πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων."Είναι σίγουρο πως αν γίνει η άρση των περιορισμών άμεσα, αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες" δήλωσε στο CNBC ο Michael Yoshikami, ιδρυτής και CEO της Destination Wealt Management.

Στην Ευρώπη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, σε διάγγελμά του χτες παρουσίασε το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας το οποίο θα γίνει με αργούς ρυθμού

Αν σου άρεσε κάνε