Νέα μέτρα στήριξης από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας

Νέα μέτρα στήριξης από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:17 Δημιουργία 27/04/20, 09:15

Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο συνεχίζουν τη μάχη για την αντιμέτωπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του Covid-19.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επέκτεινε σήμερα το πρόγραμμα νομισματικής στήριξης, με τη δέσμευση για απεριόριστες αγορές ομολόγων, ώστε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού, συνδράμοντας στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Τόκιο.

Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την πορεία της οικονομίας, ενώ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί εκτός στόχου 2% για τρία ακόμη χρόνια, σε μια ένδειξη ότι η προσοχή των νομισματικών αρχών είναι εστιασμένη στη διαχείριση της κρίσης.

«Η ιαπωνική οικονομία αντιμετωπίζει δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19», ανέφερε η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Για να χαλαρώσει τις πιέσεις προς τις επιχειρήσεις, η κεντρική τράπεζα τριπλασιάζει στα 20 τρισ. γιέν(186 δισ. δολάρια) τις αγορές εταιρικών ομολόγων, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή της για απεριόριστες αγορές κρατικών τίτλων, καταργώντας την οδηγία για αγορές με ετήσιους ρυθμούς 80 τρισ. γιέν.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, θα αγοράζει «ενεργά» κρατικά ομόλογα και βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα, ώστε να διατηρήσει σταθερότητα στις αγορές.

Αν σου άρεσε κάνε