Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, μετά την άνοδο στα κρατικά ομόλογα

Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, μετά την άνοδο στα κρατικά ομόλογα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:25 Δημιουργία 24/04/20, 18:21

Σε μαζική αγορά ιταλικού χρέους προχώρησε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, προκειμένου να αποκλιμάκωσει την αύξηση στα κρατικά ομόλογα της χώρας, που έλαβαν την ανιούσα εν μέσω ανησυχιών από τις αγορές για την πορεία της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η παρέμβαση της ιταλικής κεντρικής τράπεζας πραγματοποιείται μετά τις πιέσεις που δέχθηκαν τα ιταλικά κρατικά ομόλογα, με εκτόξευση των αποδόσεων πάνω από το 2%, στον απόηχο της απογοήτευσης των επενδυτών από τα αποτελέσματα της χθεσινής συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Μετά τις πληροφορίες για παρέμβαση, οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων αποκλιμακώθηκαν κατά δέκα μονάδες βάσης, επιστρέφοντας στο 1,90%.

Δύο πηγές, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι η κεντρική τράπεζα προέβη σε αυξημένες αγορές κρατικών τίτλων της Ιταλίας, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι η ΕΚΤ ενισχύει τις αγορές ενεργητικού, ώστε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Ιταλίας.

Αν σου άρεσε κάνε