Ανεπηρέαστη από την ανεργία στις ΗΠΑ η Wall Street

Ανεπηρέαστη από την ανεργία στις ΗΠΑ η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:50 Δημιουργία 23/04/20, 16:50

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται αρνητικά από τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Αντίθετα, η προσοχή παραμένει στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων α' τριμήνου ενώ παραμένει η αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω του κοροναϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,83% στις 23.669 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,96% στις 2.826 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,99% στις 8.581 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 4,43 εκατομμύρια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 18 Απριλίου, αριθμός οριακά μειωμένος σε σύγκριση με τους 5,24 εκατ. ανέργους της προηγούμενης εβδομάδας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Εάν υποθετικά όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση χορήγησης επιδόματος ανεργίας προμετρηθούν ως άνεργοι, τότε τα τελευταία στοιχεία παραπέμπουν σε ποσοστό ανεργίας για τον Απρίλιο στο 20%, σχεδόν διπλάσιο του 10% κατά την κορύφωση της ύφεσης του 2009.

Το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας του κοροναϊού στην αμερικανική οικονομία δημιουργεί «στρατιές» ανέργων, εξανεμίζοντας μέσα σε πέντε εβδομάδες σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία μετά την πιστωτική κρίση του 2008.

Αν σου άρεσε κάνε