Χωρίς φρένο στην πτώση η Ασία

Χωρίς φρένο στην πτώση η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:10 Δημιουργία 03/04/20, 10:07

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, εν μέσω της δραματικής εκτίναξης των κρουσμάτων και των θανάτων στις ΗΠΑ και ενώ οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν σε αρνητικό έδαφος μετά το χθεσινό ράλι.

Σχεδόν 1.200 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης. Αυτός είναι ο χειρότερος απολογισμός που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Από την Τετάρτη ως την Πέμπτη το βράδυ στις ΗΠΑ καταγράφηκαν επίσης 30.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε πάνω από 243.000, πάντα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 17.793,65 μονάδες. Ο ευρύτερος Topix χάνει 0,4%. Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο των πιέσεων με τις μετοχές της Subaru Corp. να σημειώνουν βουτιά άνω του 8% και τον τίτλο της Honda Motor να υποχωρεί σε ποσοστό σχεδόν 4%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite χάνει επίσης 0,6%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 1,7%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία υποχωρούν 1,8% και 0,4% αντίστοιχα.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στις τιμές του πετρελαίου μετά το χθεσινό ιστορικό ράλι. Την Πέμπτη το αμερικανικό αργό κέρδισε 5,01 δολ. ή 24,7% στα 25,32 δολ. Το βαρέλι.

Την Παρασκευή το αμερικανικό αργό χάνει 98 cents στα 24,34 δολ. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ το Brent υποχωρεί 90 cents στα 29,04 δολ. Το βαρέλι στο Λονδίνο.

Το χθεσινό ράλι των τιμών - που πυροδότησαν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι περιμένει περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή - οδήγησε τους δείκτες της Wall Street σε ισχυρά κέρδη. Νωρίτερα, οι δείκτες είχαν περάσει σε αρνητικό έδαφος μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν την εργασία τους την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε