Πετρέλαιο: Μετά το ξεπούλημα... επιχειρεί την ανάκαμψη

Πετρέλαιο: Μετά το ξεπούλημα... επιχειρεί την ανάκαμψη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 08:52 Δημιουργία 10/03/20, 08:00

Μετά το χθεσινό σφοδρό sell-off, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά στις ασιατικές αλλαγές της Τρίτης και ενώ την περασμένη η Wall Street γνώρισε ένα από τα χειρότερα... ξεπουλήματα στην ιστορία της.

Πιο αναλυτικά, το αμερικανικό αργό WTI ενισχύεται κατά 7,9% στα 33,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου brent κερδίζει 8,27% στα 37,20 δολάρια.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές παραμένουν κοντά στα χαμηλά των αρχών του 2016.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού υποχώρησαν 25%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Πόλεμο του Κόλπου τον Ιανουάριο του 1991, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο τιμών εν μέσω μάλιστα της αναμενόμενης υποχώρησης της ζήτησης λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου έχασε 10,15 δολ. ή 24,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές σε χαμηλό τεσσάρων ετών στα 31,13 δολ. το βαρέλι. Στα χαμηλά της ημέρας υποχώρησε κάτω από τα 29 δολ.

Παράλληλα, το Brent Μαΐου έχασε 10,91 δολ. ή 24,1% στα 34,36 δολ. το βαρέλι στο ICE Europe. Η άρνηση της Ρωσίας να συμμετέχει στη συμφωνία του OPEC και των συμμάχων του (ομάδα OPEC+) για περαιτέρω περικοπή της παραγωγής πετρελαίου προς σταθεροποίηση των αγορών προκάλεσε την αντίδραση της Σαουδικής Αραβίας η οποία αποφάσισε μέσα στο σαββατοκύριακο τη ραγδαία μείωση των τιμών της, ενώ φέρεται να ετοιμάζει και ενίσχυση της παραγωγής της.

Αν σου άρεσε κάνε