«Βαθύ κόκκινο» στην Ευρώπη

«Βαθύ κόκκινο» στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:00 Δημιουργία 06/03/20, 10:36

Στο «βαθύ κόκκινο» κινούνται οι ευρωαγορές στις τελευταίες συναλλαγές της εβδομάδας, ακολουθώντας την κατρακύλα των δεικτών σε Ασία και ΗΠΑ, τη στιγμή που οι επενδυτές «βλέπουν» σημαντικές επιπτώσεις από τον κοροναϊό στην παγκόσμια οικονομία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 χάνει 1,8% στις 373,89 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,6% στις 11.754,01 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει επίσης 1,6% στις 5.277,95 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 1,4% στις 6.511,32 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 1,6%.

Στο μεταξύ, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε και νέο ιστορικό χαμηλό το πρωί της Παρασκευής. Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν κατρακυλήσει αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν και νέες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της ανάπτυξης.

Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη "θα μπουν ή θα φλερτάρουν με την ύφεση", εκτιμά η S&P Global η οποία επίσης αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Κίνας το 2020 από το 5,7% στο 4,8%.

Στις ΗΠΑ, αξιωματούχοι της Fed προειδοποίησαν για τον αντίκτυπο της επιδημίας στην αμερικανική οικονομία, αν και εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί όσον αφορά τον κίνδυνο της ύφεσης.

"Συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε το 2020 χωρίς ύφεση", δήλωσε ο πρόεδρος της Dallas Fed, Rob Kaplan μιλώντας στο Bloomberg. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της New York Fed, John Williams επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της επιδημίας, τονίζοντας ότι η Fed θα χρησιμοποιήσει "τα εργαλεία της και θα λάβει την κατάλληλη δράση για να υποστηρίξει την οικονομία".

Αν σου άρεσε κάνε