Στο «κόκκινο» η Ασία

Στο «κόκκινο» η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:26 Δημιουργία 21/02/20, 09:23

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street και ενώ η αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα τροφοδοτεί την ανησυχία των επενδυτών για την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού.

Οι αγορές κέρδισαν έδαφος τις προηγούμενες ημέρες εν μέσω αισιοδοξίας ότι η επιδημία που ξεκίνησε στην κεντρική Κίνα ενδεχομένως να τίθεται υπό έλεγχο μετά την άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των κινεζικών αρχών. Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ αλλά και οι μειώσεις των κινεζικών επιτοκίων έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο επενδυτικό κλίμα.

Ωστόσο, η αναφορά της Νότιας Κορέας ότι εντοπίστηκαν 52 νέες υποθέσεις του κοροναϊού κλόνισε τις αγορές, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες ότι η επιδημία ενδεχομένως να εξαπλώνεται εκτός Κίνας.

Οι κορεατικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι 41 από τις 52 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην πόλη Daegu και τις γύρω περιοχές. Η κυβέρνηση κήρυξε την πόλη "ζώνη ειδικής διαχείρισης", ενώ ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τους περίπου 2,5 εκατ. κατοίκους να μείνουν στις κατοικίες τους.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% στις 23.386,74 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,9%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%.

Ο Kospi της Νότας Κορέας χάνει 1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%.

Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν χθες μετά τα ιστορικά υψηλά των προηγούμενων ημερών, κλείνοντας πάντως μακριά από τα χαμηλά της ημέρας.

Αν σου άρεσε κάνε