Ασιατικές αγορές: Μετά τον πρώτο πανικό, ψυχραιμία για τις επιπτώσεις του κοροναϊού

Ασιατικές αγορές: Μετά τον πρώτο πανικό, ψυχραιμία για τις επιπτώσεις του κοροναϊού

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:47 Δημιουργία 05/02/20, 09:43

Μετά τον αρχικό πανικό, οι ασιατικές αγορές δείχνουν τώρα… ψυχραιμία απέναντι στα σενάρια του μεγάλου οικονομικού αντίκτυπου από τον νέο κοροναϊό, που έχει ξεσπάσει στην Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε άλλες 24 χώρες.

Οι επενδυτές εκτιμούν πως τα σχετικά μέτρα των κινεζικών Αρχών θα περιορίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας.

Οι traders, όπως αποτυπώνεται στο ταμπλό στις συναλλαγές της Τετάρτης, χαιρετίζουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να προχωρήσει σε «ένεση» ρευστότητας 57 δισ. δολαρίων στις αγορές της χώρας.

«Εάν η Κίνα κάνει ό,τι μπορεί για την υποστήριξη των αγορών της, τότε ίσως δεν υπάρχει τόσο μεγάλος λόγος ανησυχίας και για τις δικές μας αγορές», τονίζει ο Willie Delwiche, στέλεχος στρατηγικής επενδύσεων στην Baird.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1,02%, στις 23.319 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει 0,36% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να καταγράφει κέρδη 1,23%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai "προσθέτει" 1,25%, ενώ ο Shenzen, ακόμη ισχυρότερα, 2,08%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted κέρδισε 0,15%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,39%.

Αν σου άρεσε κάνε