Πάνω η Ασία, σταθερά τα επιτόκια στην Κίνα

Πάνω η Ασία, σταθερά τα επιτόκια στην Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:06 Δημιουργία 20/01/20, 09:58

Σε θετικό έδαφος άνοιξαν «αυλαία» τα ασιατικά χρηματιστήρια την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,66%, ενώ ο SZSE Component κερδίζει 1,44%. Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών και των εταιρειών παραγωγής μασκών εξαιτίας των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Η Jiangsu Sihuan Bioengineering και η Shandong Lukang Pharmaceutical είδαν τη μετοχή τους να ενισχύεται σήμερα έως και 10%. Ανάλογη άνοδο σημείωσε και η μετοχή της κατασκευάστριας μασκών Shanghai Dragon.

Στο Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, ο Hang Seng χάνει 0,57%, με τη μετοχή της ασφαλιστικής AIA να υποχωρεί άνω του 1%.

Η People's Bank of China διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού ενός έτους και πέντε ετών για τον Ιανουάριο, με τους αναλυτές να εξακολουθούν να αναμένουν αλλαγές στα επιτόκια αυτά κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε 0,25% παρά την πτώση της δεικτοβαρούς μετοχής Fast Retailing κατά περισσότερο από 1%. Ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 0,56%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,79%, με την μετοχή της δεικτοβαρούς Samsung Electronics να σημειώνει άνοδο σχεδόν 2% μετά την ανακοίνωση αλλαγών στη διοίκηση.

Κέρδη γνώρισαν και οι μετοχές στην Αυστραλία με τον S&P/ASX 200 στο +0,22%.

Αν σου άρεσε κάνε