Στις επάλξεις η Ασία μετά και τα νέα ρεκόρ στη Wall

Στις επάλξεις η Ασία μετά και τα νέα ρεκόρ στη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:00 Δημιουργία 09/01/20, 09:57

«Delete» στις χθεσινές πιέσεις πατούν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, ανακάμπτοντας, στον απόηχο αφενός του διαγγέλματος του Ντόνανλτ Τραμπ κι αφετέρου της διαβεβαίωσης του Ιράν ότι δεν επιδιώκει κλιμάκωση του πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του χθες από τον Λευκό Οίκο εκτίμησε ότι το Ιράν «φαίνεται να υποχωρεί», ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, αντί για περαιτέρω στρατιωτική δράση.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να «αγκαλιάσουν την ειρήνη με όσους την επιδιώκουν».

Από την πλευρά το, το Ιράν διαβεβαίωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η επίθεση στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ «ήταν ακριβής και είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, χθες η Wall οδηγήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, συνεπώς η Ασία πήρε τη σκυτάλη νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άλμα 2,3% στις 23.739,87 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,9% και ο Shenzhen Composite κερδίζει 1,7%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει κέρδη 1,6%, ενώ οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 1,3% και 0,2% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,6%.

Αν σου άρεσε κάνε