Απόντες... οι επενδυτές από τα ασιατικά ταμπλό

Απόντες... οι επενδυτές από τα ασιατικά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:50 Δημιουργία 23/12/19, 09:30

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι επενδυτές… απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να επικρατεί ατονία στα διεθνή ταμπλό.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, οι επενδυτές είναι «μουδιασμένοι», καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για μια ενδεχόμενη πυραυλική δοκιμή από πλευράς Βόρειας Κορέας.

Μάλιστα, οι φόβοι αυτοί επισκιάζουν την πρόοδο στις σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις, με το Πεκίνο να ανακοινώνει σχέδια να ανοίξει περαιτέρω την αγορά του στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02%, στις 23.821,11 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να να υποχωρεί επίσης οριακά κατά 0,02%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται ελαφρά κατά 0,06%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 1,40%, με τον Shenzen να υποχωρεί βαθύτερα, κατά 1,46%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με κέρδη 0,53%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX200 έχασε 0,46%.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, εκείνες των Nikon και Olympus ηγήθηκαν των κερδών στο Τόκιο, ενώ αντίθετα η μετοχή της Fujitsu σημείωσε απώλειες.

Στο Χονγκ Κονγκ, AAC και Sands China κινούνται ανοδικά, ενώ η Sunny Optical και η τηλεπικοινωνιακή China Unicom ηγούνται των απωλειών. Η μετοχή της Samsung σημειώνει πτώση στη Νότια Κορέα, ενώ η Beach Energy και η Rio Tinto υποχώρησαν στην Αυστραλία.

Αν σου άρεσε κάνε