Κόντρα στις εμπορικές διενέξεις οι ευρωαγορές

Κόντρα στις εμπορικές διενέξεις οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:56 Δημιουργία 03/12/19, 10:55

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές την Τρίτη, παρά τη νέα κλιμάκωση της έντασης στο πεδίο του διεθνούς εμπορίου τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επαναφορά δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή τη Δευτέρα - εντείνοντας τη νευρικότητα στο επίπεδο των διεθνών εμπορικών σχέσεων.

Το Γραφείο του ύπατου εκπροσώπου των ΗΠΑ για το Εμπόριο (θέση ομόβαθμη υπουργού) απείλησε εξάλλου με δασμούς έως και 100% σε ορισμένα εισαγόμενα γαλλικά προϊόντα, ως "αντίποινα" στην επιβολή "ψηφιακού φόρου" στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα και στη σύνοδο των ηγετών των χωρών - μελών του NATO, οι οποίοι συναντώνται στο Λονδίνο για την 70η επέτειο από την ίδρυση του Συμφώνου. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον υποδέχεται μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,45%, με τον Eurostoxx 50 να ακολουθεί, με άνοδο 0,41%.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,65%, με τον γαλλικό CAC να καταγράφει ισχνά κέρδη 0,05%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 αποτελεί "παραφωνία", με πτώση 0,39%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ισχυρά ανοδικά, στο +0.86%, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,44%.

Αν σου άρεσε κάνε