Ασιατικές αγορές: Με το «δεξί» στο Νοέμβριο χάρη στα μάκρο

Ασιατικές αγορές: Με το «δεξί» στο Νοέμβριο χάρη στα μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:21 Δημιουργία 01/11/19, 10:18

Στο «πράσινο» οδήγησαν τους ασιατικούς δείκτες τα ενθαρρυντικά μάκρο στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης στην Κίνα.

Οι αγορές κινούνται σε ανοδικό έδαφος στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και πρώτη του νέου μήνα, με τους επενδυτές ωστόσο να κρατούν μικρό καλάθι για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, «μέτωπο», από το οποίο εκπέμπονται διττά μηνύματα.

Ειδικότερα, την Πέμπτη το Bloomberg μετέδωσε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες για τις πιθανότητες επίτευξης μιας συνολικής εμπορικής συμφωνίας ακόμα και εάν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν στο πρώτο σκέλος μιας μερικής συμφωνίας.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα εξετάζουν ένα νέο χώρο για να υπογράψουν το πρώτο σκέλος της συμφωνίας το Νοέμβριο μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Χιλής να ακυρώσει τη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού λόγω των βίαιων διαδηλώσεων που ταλανίζουν τη χώρα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει απώλειες 0,3% στις 22.850,77 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1% και ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 1,3%.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, τα κέρδη στην Κίνα ακολουθούν τα ενθαρρυντικά στοιχεία της έρευνας των Caixin Media Co. και Markit για τον κλάδο της μεταποίησης τα οποία έδειξαν επέκταση της δραστηριότητας για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο.

Πιο αναλυτικά, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Caixin σκαρφάλωσε σε υψηλό 32 μηνών τον Οκτώβριο στις 51,7 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,8%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται 0,4% και 0,1% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Αν σου άρεσε κάνε