Εύσημα από Ντράγκι για τα αρνητικά επιτόκια της Ελλάδας

Εύσημα από Ντράγκι για τα αρνητικά επιτόκια της Ελλάδας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:00 Δημιουργία 24/10/19, 16:53

Την ικανοποίηση του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι, κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου του απερχόμενο διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Ιταλός τραπεζίτης αναφέρθηκε στο δανεισμό της Ελλάδας με αρνητικό επιτόκιο σε δημοπρασία εντόκων στις αρχές Οκτωβρίου, τονίζοντας πως αποτελεί ξεκάθαρη επιτυχία της χώρας, «των μεταρρυθμίσεων που υλοποίησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις μαζί με την αλληλεγγύη που έδειξε η Ευρώπη με τον ESM, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ".

Αλλά οι βασικές προσπάθειες έγιναν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους πολίτες που πλήρωσαν ένα τεράστιο τίμημα ιδίως στην αρχή του προγράμματος» συμπλήρωσε ο Ντράγκι

«Είναι επιτυχία. Αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εάν δεν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

«Είναι μια καλή περίοδος για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη σε σύγκριση με την περίοδο πριν από 4 ή 5 χρόνια, ανέφερε ο απερχόμενος διοικητής της ΕΚΤ.

Αν σου άρεσε κάνε