Ασία: Η μπίλια τερμάτισε στο «πράσινο»

Ασία: Η μπίλια τερμάτισε στο «πράσινο»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:28 Δημιουργία 10/10/19, 10:26

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ασιατικές αγορές τις συναλλαγές της Τετάρτης, αφότου κατέγραψαν απώλειες στην έναρξη της συνεδρίασης.

Διττά μηνύματα και αντικρουόμενα δημοσιεύματα από το «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου έχουν προκαλέσει σύγχυση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα, οι αγορές ξεκίνησαν χαμηλότερα μετά από δημοσίευμα της South China Morning Post, που ανέφερε ότι δεν είχε σημειωθεί «καμία πρόοδος» στις συναντήσεις που έλαβαν χώρα σε χαμηλό θεσμικό επίπεδο, για να προετοιμάσουν το έδαφος για τις υψηλού επιπέδου συναντήσεις την Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, ένα δημοσίευμα του Bloomberg λίγο πιο μετά, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ κάνει κινήσεις προς μια μερική εμπορική συμφωνία, που περιλαμβάνει και την αναβολή των αυξήσεων των δασμών που επρόκειτο να λάβουν χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, οι The New York Times αναφέρουν επίσης ότι οι ΗΠΑ θα εκδώσουν σύντομα άδεια σε κάποιες αμερικανικές εταιρείες να κάνουν δουλειές ξανά με την κινεζική Huawei Technologies, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να κατευνάσει σημαντικά τις εντάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στο ταμπλό, ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,45%, ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 0-,37%, ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 0,63%, ο Shenzen Composite κατά 1,09%.

Ο νοτιοκορεάτικος Kospi υποχώρησε 0,51% ενώ ο STI στην Σιγκαπούρη σημείωσε πτώση 0,13%, και ο αυστραλιανός S&P/ASX ήταν σχεδόν αμετάβλητος.

Αν σου άρεσε κάνε