Οριακά ανοδικά η Wall Street για το ξεκίνημα της Παρασκευής

Οριακά ανοδικά η Wall Street για το ξεκίνημα της Παρασκευής

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:45 Δημιουργία 27/09/19, 16:42

«Ντροπαλά» κέρδη σημειώνονται στο ξεκίνημα της τελευταίας μέρας συνεδριάσεων στους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στις εξελίξεις γύρω από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Όπως έγινε γνωστό από αμερικανικά media, ο νέος γύρος συζητήσεων κορυφής μεταξύ των δύο χωρών θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου, με την αντιπροσωπεία των Κινέζων να έχει ως επικεφαλής των αντιπρόεδρο της ασιατικής χώρας, Λίου Χε.

Εξάλλου, η προσοχή παραμένει και στις εξελίξεις γύρω από την «ουκρανική κρίση» που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο Ντόναλτ Τραμπ στην Ουάσινγκτον.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,28% στις 26.959 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,11% στις 2.981 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει άνοδο 0,01% στις 8.301 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα. Η αύξηση αυτή οδήγησε την ετήσια άνοδο του δείκτη στο 1,4%.

Ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κινήθηκε 1,7% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστοιχούν στα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας, κατέγραψαν άνοδο 0,1%.

Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο.

Αν σου άρεσε κάνε