Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές για την παραπομπή Τραμπ

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές για την παραπομπή Τραμπ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:47 Δημιουργία 25/09/19, 09:45

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, στον απόηχο της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας, μετά την συνάντηση της με ηγετικές φιγούρες του Δημοκρατικού κόμματος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου που έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Η ανακοίνωση για την παραπομπή ήρθε μετά τις καταγγελίες ενός ανώνυμου μάρτυρα ότι ο πρόεδρος Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο τον Ιούλιο, άσκησε πιέσεις στον ομόλογό του να ξεκινήσει έρευνα για τον γιο του υποψήφιου του Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη χώρα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το αρχείο της συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 0,4%, ενώ ο Topix υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,7% και ο Shenzhen υποχωρεί 1,2%.

Τέλος, ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,7%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 διολισθαίνει 0,4%.

Στο «μέτωπο» της νομισματικής πολιτικής, η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας διατήρησε το επιτόκιο της αμετάβλητο στο 1% μετά τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων μείωση του περασμένου Αυγούστου. Η κεντρική τράπεζα έδειξε πάντως ότι θα παρέμβει εκ νέου εάν χρειαστεί, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη δημοσιονομική και νομισματική τόνωση", εάν χρειαστεί.

Αν σου άρεσε κάνε