Γιατί τα hedge funds άνοιξαν «σαμπάνιες» για το κανόνι της Thomas Cook

Γιατί τα hedge funds άνοιξαν «σαμπάνιες» για το κανόνι της Thomas Cook

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:39 Δημιουργία 23/09/19, 15:30

Τη στιγμή που τα διεθνή χρηματιστήρια «κατρακυλούν», πάνω από 20.000 εργαζόμενοι οδηγούνται στο δρόμο, 600 ταξιδιώτες και εκατοντάδες συνεργάτες – επιχειρήσεις στον τουρισμό και ξενοδοχεία – της Thomas Cook «αιωρούνται», ύστερα από το «κανόνι», υπάρχουν κάποιοι που βγαίνουν κερδισμένοι από το «χάος», που αφήνει πίσω της η πτώχευση του κορυφαίου βρετανικού brand name.

Ηedge funds και άλλες κερδοσκοπικές δυνάμεις της αγοράς, που είχαν φροντίσει να στραφούν στα λεγόμενα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) της Thomas Cook, άνοιξαν «σαμπάνιες» στο άκουσμα της είδησης, την ώρα δε που οι ανταγωνιστές του «κολοσσού» βλέπουν τις μετοχές τους να απογειώνονται τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, στους κερδισμένους συμπεριλαμβάνονται οι Sona Asset Management και XAIA Investment GmbH, οι οποίοι θα μπορούσαν να βγάλουν κέρδη έως και 250 εκατ. λίρες από το «κανόνι» της Thomas Cook.

Τί έκαναν; Επένδυσαν στα συγκεκριμένα παράγωγα, που ενεργοποιούνται και πληρώνονται, όταν μία εταιρεία… κατεβάζει ρολά.

Οι σχετικές αποφάσεις περί ενεργοποίησης των CDS της Thomas Cook αναμένεται να ληφθεί εντός της ημέρας, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Determinations Comittee.

Αν σου άρεσε κάνε