«Βουτιά» για το πετρέλαιο μετά το ιστορικό ράλι

«Βουτιά» για το πετρέλαιο μετά το ιστορικό ράλι

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:18 Δημιουργία 17/09/19, 08:16

«Βουτιά» άνω του 1% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου στις πρωινές συναλλαγές της Τρίτης, ύστερα από το χθεσινό άλμα.

Οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανή στρατιωτική «απάντηση» στην επίθεση με drones κατά των εγκαταστάσεων του σαουδαραβικού κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco.

Συγκεκριμένα, το αργό τύπου Brent σημείωνε πτώση 73 σεντς ή 1,1%, στα 68,29 δολάρια το βαρέλι, στις 07.05 το πρωί ώρα Ελλάδος, ενώ το αργό τύπου WTI υποχωρούσε κατά 87 σεντς ή 1,4%, στα 62,03 το βαρέλι.

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου «έγραψαν» ράλι έως και 20%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή μεταβολή εδώ και περίπου 30 χρόνια. Τελικά, η άνοδος «κλείδωσε» στο 15%.

«Το ζήτημα είναι πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να επανέλθει η παραγωγή στα φυσιολογικά επίπεδα», αναφέρει η Esty Dwek, επικεφαλής στρατηγικής διεθνών αγορών στην Natixis Investment Managers.

«Παρ' όλα αυτά, το γεωπολιτικό ασφάλιστρο κινδύνου, το οποίο οι αγορές είχαν αγνοήσει το τελευταίο διάστημα εν μέσω φόβων για την παγκόσμια ανάπτυξη, είναι πιθανό να γίνει τμήμα των διεθνών τιμών όσο προχωρούμε», τονίζει.

Η Ιαπωνία ανέφερε σήμερα ότι θα εξετάσει την συντονισμένη απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, εάν αυτό χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε τη Δευτέρα ότι το Ιράν «μοιάζει να βρίσκεται» πίσω από τις επιθέσεις στις σαουδαραβικές εγκαταστάσεις, ωστόσο τόνισε ότι δεν επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα του σε πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Αν σου άρεσε κάνε