Θετικά πρόσημα στη Wall Street, στον απόηχο της ΕΚΤ

Θετικά πρόσημα στη Wall Street, στον απόηχο της ΕΚΤ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:04 Δημιουργία 12/09/19, 17:02

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την προτελευταία μέρα συνδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις επιφυλάξεις του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Οι ειδήσεις από την ΕΚΤ έρχονται ως... πρόγευση των ανακοινώσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ συνεχίζονται οι απειλές του Ντόναλτ Τραμπ προς την αμερικανική τράπεζα, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ζητά πάλι σήμερα τη δραστική μείωση των επιτοκίων της Fed.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,01% στις 27.138 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,13% στις 3.004 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,32% στις 8.195 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, πτωτικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο σε ετήσιο και μηνιαίο επίπεδο, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι τιμές ήταν υψηλότερες κατά 1,7%.

Ο δομικός πληθωρισμός που εξαιρεί τις ευμετάβλητες κατηγορίες της ενέργειας και της διατροφής επιταχύνθηκε στο 2,4%, σε ετήσια βάση, φτάνοντας σε υψηλό 13 μηνών. Σε μηνιαία βάση ήταν 0,3%.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 204.000 για την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μια μέτρηση στις 219.000 αιτήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε