Αγορές: Σε πρώτο πλάνο η νομισματική πολιτική - Το συμπόσιο του Τζάκσον Χολ και τα ηχηρά μηνύματα

Αγορές: Σε πρώτο πλάνο η νομισματική πολιτική - Το συμπόσιο του Τζάκσον Χολ και τα ηχηρά μηνύματα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:10 Δημιουργία 23/08/19, 11:04

Στο συμπόσιο του Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ είναι όλα τα φώτα στραμμένα σήμερα, Παρασκευή. Αγορές και επενδυτές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην πολυαναμενόμενη ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, η οποία έχει «φόντο» τις τάσεις μεταβλητότητας στα διεθνή ταμπλό και τους εντεινόμενους φόβους για έναν νέο κύκλο ύφεσης.

Οι τοποθετήσεις τόσο του Παόυελ όσο και των υπόλοιπων κεντρικών τραπεζιτών θα αποτελέσουν μία γερή «γεύση» για τις μετέπειτα εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» της νομισματικής πολιτικής.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως το μήνυμα, που θα κυριαρχήσει στο πλαίσιο του συμποσίου, είναι πως η μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο κατά 25 μονάδες βάσης αποτελεί μια προσαρμογή της πολιτικής της Fed και όχι το «σήμα» για την έναρξη ενός νέου κύκλου μειώσεων των επιτοκίων.

Στο πλαίσιο αυτό, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4%, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται της ανόδου, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,54%.

Την ίδια ώρα, στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,57%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,62% και ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά κατά 0,45%.

Παράλληλα, σε ανοδική τροχιά και η ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να κερδίζει 0,65%, τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει κέρδη 0,57% και τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει οριακή άνοδο 0,08%.

Σημειώνεται πως νωρίτερα στην Ασία, επικράτησαν επίσης θετικά πρόσημα.

Αν σου άρεσε κάνε