Ασιατικές αγορές: Στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ οι προβολείς - «Βουτιά» για το γουάν

Ασιατικές αγορές: Στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ οι προβολείς - «Βουτιά» για το γουάν

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:32 Δημιουργία 23/08/19, 10:29

Στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ έχουν στραμμένους τους προβολείς οι ασιατικές αγορές, αναμένοντας την ομιλία του προέδρου της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζιτών, οι οποίοι θα δώσουν το στίγμα της μετέπειτα νομισματικής πολιτικής.

Η πλειοψηφία των αναλυτών περιμένει πως ο Τζερόμ Πάουελ θα επαναλάβει ότι η μείωση των επιτοκίων τον περασμένο Ιούλιο κατά 25 μονάδες βάσης αποτέλεσε μια προσαρμογή της πολιτικής της Fed και δεν σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου μειώσεων των επιτοκίων.

Την ίδια ώρα, οι αγορές «διαβάζουν» τις εξελίξεις από την κόντρα Ιαπωνίας - Νότιας Κορέας, η οποία ολοένα και κλιμακώνεται, με τη Σεούλ να ανακοινώνει σήμερα ότι θα σταματήσει να μοιράζεται πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας με το Τόκιο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,4% στις 20.705,95 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%.

Παράλληλα, το γουάν διεύρυνε τις απώλειες του έναντι του δολαρίου, διολισθαίνοντας έως τα 7,0909, το πιο χαμηλό επίπεδο από το 2008.

Στο μεταξύ, οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη σημειώνουν πτώση 0,1% και 0,6% αντίστοιχα.

Τέλος, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε 1%.

Αν σου άρεσε κάνε