Το ιταλικό «μέτωπο» εξετάζουν οι επενδυτές - Κερδοφορία στο Μιλάνο

Το ιταλικό «μέτωπο» εξετάζουν οι επενδυτές - Κερδοφορία στο Μιλάνο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:52 Δημιουργία 21/08/19, 10:48

Στις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το καυτό μέτωπο της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία επικεντρώνεται σήμερα, Τετάρτη το «βλέμμα» των επενδυτών.

Η «αυλαία» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξε στο «πράσινο», με το Μιλάνο να πρωταγωνιστεί της ανόδου στην περιφέρεια, στον απόηχο της παραίτησης του Τζουζέπε Κόντε.

Την ίδια ώρα δε, το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Fed, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ κατά 0,65% ενισχύεται τούτη την ώρα ο Euro Stoxx 50 στην ευρωζώνη.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,55%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,5% και ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,79%.

Κέρδη και στην ευρωπεριφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 1,25%, τον ισπανικό IBEX να καταγράφει κέρδη 0,81%, ενώ εξαίρεση αποτελεί η Πορτογαλία, με τον PSI να χάνει κατά 0,63%.

Στο εταιρικό «μέτωπο», η γερμανική Commerzbank φέρεται να εξετάζει το κλείσιμο 200 από το σύνολο των 1.000 υποκαταστημάτων της. Σύμφωνα με την Handelsblatt, η τράπεζα επανεξετάζει την στρατηγική της και στο πλαίσιο αυτό θέλει να κρατήσει 800-900 υποκαταστήματα προκειμένου να περιορίσει το κόστος λειτουργίας της.

Αν σου άρεσε κάνε