Ασιατικές αγορές: Εξαιρείται η Κίνα από το «πράσινο»

Ασιατικές αγορές: Εξαιρείται η Κίνα από το «πράσινο»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:22 Δημιουργία 20/08/19, 10:20

Κέρδη «γράφουν» οι δείκτες στα ασιατικά ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, με εξαίρεση όμως την Κίνα, εν μέσω τόνωσης του επενδυτικού αισθήματος, καθώς εντείνονται οι προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και λήψης μέτρων δημοσιονομικής επέκτασης από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Σημειώνεται πως η Κίνα χαμήλωσε ελαφρώς το επιτόκιο αναφοράς δανεισμού, στην πρώτη έκδοση νέου επιτοκίου αναφοράς από τότε που ανακοινώθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στα επιτόκια.

Παράλληλα, το «βλέμμα» των αγορών στρέφεται στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της πολιτικής της, προκειμένου να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,55%, ενώ άνοδο της τάξης του 1,2% σημείωσε ο ASX 200 στην Αυστραλία. Ισχυρή άνοδος 1,1% και για τον New Zealand στη Νέα Ζηλανδία. Σε θετική τροχιά κινείται και ο Kospi στη Νότια Κορέα καταγράφοντας κέρδη 1,11% αυτή την ώρα.

Αντίθετα, αρνητικά πρόσημα επικρατούν σήμερα στα κινεζικά ταμπλό με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,13% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να χάνει 0,17%.

Αν σου άρεσε κάνε