Goldman Sachs: Γιατί το Πεκίνο θα παίξει καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ

Goldman Sachs: Γιατί το Πεκίνο θα παίξει καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:49 Δημιουργία 02/08/19, 16:46

Το «χαρτί» των καθυστερήσεων θα παίξει το Πεκίνο στο κρίσιμο «μέτωπο» των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, ελπίζοντας πως θα «χτυπήσει» μία καλύτερα συμφωνία με την Ουάσινγκτον, αφότου πρώτα έχει κουράσει ψυχολογικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτός είναι ο «χρησμός» της Goldman Sachs, στον απόηχο της αναζωπύρωσης του εμπορικού πολέμου, που έχει προκαλέσει «βουτιά» των διεθνών αγορών.

Σύμφωνα με τον οίκο, το Πεκίνο ξέρει πως οι εναλλακτικές σε αυτό τον πόλεμο είναι περιορισμένες για την πλευρά του, καθώς εισάγει πολύ λιγότερα αμερικανικά προϊόντα, κι ας περνάει στην επικοινωνιακή αντεπίθεση…

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι το Πεκίνο δεν θα διστάσει να προωθήσει νέο πρόγραμμα τόνωσης της ανάπτυξης, ενώ η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς 6,3% στο πρώτο εξάμηνο.

Με «φόντο» την παραπάνω ανάλυση, ο οίκος θεωρεί ότι οι Κινέζοι θα παίζουν καθυστερήσεις στον «αγώνα» των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.

Πάντως, οι αναλυτές του προειδοποιούν: πρόκειται για ρίσκο, αν ο Τραμπ εξοργιστεί τόσο, που δεν αφήσει κανένα περιθώριο για σύναψη συμφωνίας.

Αν σου άρεσε κάνε