Η Wall Street «κρατά την ανάσα της» για τη Fed

Η Wall Street «κρατά την ανάσα της» για τη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:46 Δημιουργία 31/07/19, 16:44

Σε ξεκάθαρη στάση αναμονής πραγματοποιείται το άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου για την Τετάρτη, με τους επενδυτές να «κρέμονται» από τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια που θα δημοσιευτούν αργότερα το βράδυ.

Οι αναλυτές θεωρούν ως το πιο πιθανό σενάριο τη μείωση των βασικών επιτοκίων της Fed για πρώτη φορά από το 2008, ενώ αναμένονται οι δηλώσεις του διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σημειώνεται πως στο επιφυλακτικό κλίμα συμβάλει το «πάγωμα» των εμπορικών συζητήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά και τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,27% στις 27.272 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,07% στις 3.015 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,19% στις 8.288 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης κόστους απασχόλησης στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,6% τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, περιορισμένος από το κόστος των επιδομάτων, τόνισε το υπουργείο Εργασίας.

Η άνοδος ήταν κατά τι μικρότερη από τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Οι μισθοί αυξήθηκαν 0,7% στο β΄ τρίμηνο. Το κόστος επιδομάτων αυξήθηκε 0,5%, χαμηλότερα από το +0,7% του α΄ τριμήνου.

Σε σχέση με πέρυσι, οι αμοιβές αυξήθηκαν 2,7% στο β΄ τρίμηνο, σηματοδοτώντας μια υποχώρηση σε σχέση με την άνοδο 2,8% του α΄ τριμήνου, αποτυπώνοντας τ

ην αδυναμία του κόστους των επιδομάτων.

Την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει ξεχωριστά στοιχεία για τους μισθούς, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των θέσεων εργασίας του Ιουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε