Η Wall Street «φοβάται» εμπόριο και Fed για την Τρίτη

Η Wall Street «φοβάται» εμπόριο και Fed για την Τρίτη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:55 Δημιουργία 30/07/19, 16:49

Με έντονα πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν για μια ακόμα φορά στις απειλές του Ντόναλτ Τραμπ στην Κίνα και στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Μέσα σε λίγη ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε εκ νέου το Πεκίνο με ενδεχόμενο ακύρωσης των συζητήσεων για το εμπόριο, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση της Fed μια γενναία μείωση των επιτοκίων, εν όψει και της αυριανής ανακοίνωσης της τράπεζας για την επιτοκιακή πολιτική.

Εξάλλου, επικρατεί στάση αναμονής για τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple που θα γνωστοποιηθούν το βράδυ της Τρίτης και τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 0,37% στις 27.123 μονάδες.

Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,46% στις 3.007 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει απώλειες 0,53% στις 8.249 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε αδύναμος και τον Ιούνιο, ενισχύοντας τις πιθανότητες για μείωση επιτοκίου από τη Fed την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,1% σε σχέση με τον Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε άνοδο 1,4%. Η μέτρηση αυτή είναι πολύ κάτω από τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.

Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη την ευμετάβλητη κατηγορία της ενέργειας και των τροφίμων, κινήθηκε 0,2% υψηλότερα σε μηνιαία βάση και 1,6% σε ετήσια.

Άνοδο 0,3% κατέγραψε τον Ιούνιο η προσωπική κατανάλωση, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα, σημειώνοντας άνοδο 0,5%, ενώ ο δείκτης αποταμίευσης αυξήθηκε στο 8,1% από 8%.

Αν σου άρεσε κάνε