Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:25 Δημιουργία 24/07/19, 16:59

Ψάχνουν βηματισμό τα αμερικανικά χρηματιστήρια, στην εκκίνηση των συνεδριάσεων της Τετάρτης, καθώς η ανακοίνωση των πιο πρόσφατων εταιρικών αποτελεσμάτων και η έρευνα της Δικαιοσύνης στους τεχνολογικούς κολοσσούς, έρχονται να επιβαρύνουν το θετικό κλίμα από την ανακοίνωση της συνέχισης των εμπορικών συνομιλιών Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Για την ακρίβεια, οι εταιρείες Boeing και Caterpillar δεν έπιασαν τους στόχους για το πρώτο τετράμηνο, σε αντιδιαστολή με την πλειονότητα των εταιρικών αποτελεσμάτων για την ίδια περίοδο, με τις περισσότερες εταιρείες μάλιστα να αναφέρουν κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων.

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί για την θεσμοθέτηση περισσότερων ρυθμίσεων για τους τεχνολογικούς κολοσσούς, που ερευνώνται για πρακτικές ανταγωνισμού από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα από το δυσοίωνο μέλλον που μπορεί να επιφυλάσσεται για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, που μπορεί να αναγκαστούν ακόμα και να «σπάσουν» σε μικρότερες για να επιτρέψουν, μια σημερινή είδηση «έριξε» τη μετοχή του Facebook σε βουτιά άνω του 1%, καθώς επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο-μαμούθ ύψους 5 δισ. δολαρίων για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Θετικά νέα έρχονται από το εμπορικό μέτωπο, όπου δημοσίευμα του CNBC μεταδίδει πως αμερικανική αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στο Πεκίνο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 0,25% στις 27.280 μονάδες.

O S&P 500 ανεβαίνει οριακά 0,01% στις 3.006 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει άνοδο 0,07% στις 8.257 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε