Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές, με ώθηση από τη Fed

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές, με ώθηση από τη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:12 Δημιουργία 19/07/19, 09:20

Στο «πράσινο» έκλεισαν οι ασιατικές αγορές την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το «παράθυρο» Μνούτσιν για μείωση των επιτοκίων της Fed μέσα στον Ιούλιο.

«Είναι προτιμότερο να λάβουμε προληπτικά μέτρα από το να περιμένουμε να εκδηλωθεί η καταστροφή", δήλωσε στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Ερευνών Κεντρικών Τραπεζών, υποδεικνύοντας στους επενδυτές ότι ίσως θα πρέπει να περιμένουν μία μείωση επιτοκίων στο τέλος του μήνα.

Στο μέτωπο του εμπορίου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε ότι Κίνα και ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν εκ νέου τις εμπορικές συνομιλίες. Ωστόσο οι προσδοκίες για ένα θετικό αποτέλεσμα μειώνονται, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι απόλυτα σίγουρη ότι μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα των Κινέζων για χαλάρωση των περιορισμών που έχουν τεθεί στη Huawei.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο έσπασε τα κοντέρ 2,00% στις 21.467 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Σεούλ συγκέντρωσε κέρδη 1,34% στις 2.098 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX ανέβηκε 0,74% στις 6.700 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,98% στις 28.742 μονάδες, ενώ στη Σαγκάη ο Shanghai έγραψε άνοδο 0,74% στις 2.923 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε