Αρνητική εκκίνηση στη Wall Street λόγω μάκρο και Huawei

Αρνητική εκκίνηση στη Wall Street λόγω μάκρο και Huawei

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:43 Δημιουργία 18/07/19, 16:41

Προς νέες απώλειες, για τρίτη συνεχόμενη μέρα «έβαλαν πλώρη» οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για το άνοιγμα της Πέμπτης, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται και πάλι στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), έπειτα και από τις ανακοινώσεις για την οικονομία της χώρας.

Τα μάκρο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη φανερώνουν τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τις αποφάσεις της Fed για απόφαση μείωσης των επιτοκίων εντός του 2019.

Εξάλλου, παραμένουν οι επιφυλάξεις των επενδυτών για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και το κατά πόσο αυτός επηρεάζει αρνητικά τα οικονομικά μεγέθη των μεγάλων πολυεθνικών, όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της κινεζικής Huawei νωρίτερα, που κινήθηκαν σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 0,25% στις 27.150 μονάδες.

O S&P 500 χάνει 0,08% στις 2.982 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,12% στις 8.175 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αύξηση σημείωσαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς διαμορφώθηκαν στις 216.000 αιτήσεις έναντι 208.000 αιτήσεων προηγουμένως, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη.

Η μέτρηση των 216.000 αιτήσεων κινήθηκε εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Εξάλλου, ο δείκτης μεταποίησης στην πολιτεία της Φιλαδέλφεια έφτασε τον Ιούνιο στις 21,8 μονάδες από 0,3 τον Ιούνιο, κάνοντας άλμα στο πιο υψηλό σημείο του τελευταίου έτους. Το Μάιο ήταν στις 16,6 μονάδες.

Οποιαδήποτε ανάγνωση υψηλότερα από το μηδέν δείχνει βελτιωμένες συνθήκες. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα ανέλθει στις 4,5 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε