Χαιρετίζουν την επιλογή Λαγκάρντ οι ευρωαγορές - Χάνει 1% η μετοχή της DB

Χαιρετίζουν την επιλογή Λαγκάρντ οι ευρωαγορές - Χάνει 1% η μετοχή της DB

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:17 Δημιουργία 03/07/19, 10:50

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές δημιούργησε η χθεσινή συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τα πρόσωπα, που θα βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της Κομισιόν για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν να προτείνουν την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Παράλληλα, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτάθηκε για την προεδρία της Κομισιόν, ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Ζοζέπ Μπορέλ για τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. στην εξωτερική πολιτική.

Υποβόσκει, ωστόσο, η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή αμερικανικών δασμών σε προϊόντα από την ΕΕ, αξίας 4 δισ. ευρώ, που κρατά σε επιφυλακή τις αγορές.

Στους τίτλους, η Deutsche Bank υποχωρεί περισσότερο από 1% μετά από δημοσιεύματα ότι έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Citigroup, την BNP Paribas και άλλους για μια πιθανή μεταβίβαση ενός μέρους των δραστηριοτήτων χρηματιστηριακών υπηρεσιών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,51% στις 7.598 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ανεβαίνει 0,56% στις 12.596 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι συγκεντρώνει κέρδη 0,45% στις 5.602 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ισχυροποιείται κατά 0,65% στις 21.532 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,33% στις 9.312 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει άνοδο 0,49% στις 391.21 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε