Στις επάλξεις ο Dow με άλμα 100 μονάδων

Στις επάλξεις ο Dow με άλμα 100 μονάδων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:40 Δημιουργία 13/06/19, 17:18

Οι τεχνολογικοί τίτλοι «οδηγούν» τα κέρδη των αμερικανικών χρηματιστηρίων στις πρωινές συναλλαγές της Πέμπτης.

Πρωταγωνιστής στους τίτλους είναι οι μετοχές της Disney, που καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη του 1%.

Την ίδια στιγμή, άλμα της τάξεως του 4% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο των νέων πληροφοριών για την επίθεση με τορπίλη σε τάνκερ, σε περιοχή πολύ κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Μένει να φανεί το κατά πόσο το περιστατικό συνδέεται με την κόντρα Ιράν και ΗΠΑ για το διαμοιρασμό των ενεργειακών δρόμων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow συγκεντρώνει κέρδη 0,17% στις 26.049 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,24% στις 2.889 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει άνοδο 0,44% στις 7.827 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, το κόστος των εισαγόμενων εμπορευμάτων υποχώρησε τον Mάιο στις ΗΠΑ, αντανακλώντας την πτώση στις τιμές των περισσότερων αγαθών που παράγονται στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των κινεζικών.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, o δείκτης τιμών εισαγωγής κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα τον περασμένο μήνα. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές σημείωσαν ανάλογη πτώση.

Σημειώνεται ότι οι τιμές εισαγωγών έχουν υποχωρήσει 1,5% τους τελευταίους 12 μήνες.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας κινήθηκε αναπάντεχα υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, εξέλιξη που μπορεί να ενισχύσει τις ανησυχίες για απδυνάμωση της αγοράς εργασίας μετά από τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση τον Μάιο.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 222.000, την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουνίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στις 216.000.

Αν σου άρεσε κάνε