Τα αμερικανικά μάρκο «γεννούν» αισιοδοξία στη Wall Street

Τα αμερικανικά μάρκο «γεννούν» αισιοδοξία στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:44 Δημιουργία 07/06/19, 16:42

Προς τα πάνω ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και στο ζήτημα των δασμών με τους οποίους απειλούν οι ΗΠΑ το Μεξικό.

Τα δεδομένα για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στη μέρα είναι σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο έχουν επαναφέρει την αισιοδοξία των επενδυτών για το ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (ΗΠΑ) θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων της, ως μέτρο στήριξης για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Πέρα από τα μάκρο, η προσοχή εστιάζεται και στις συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού για τους δασμούς, με τον Μεξικανό πρόεδρο Λόπεζ Ομπραδόρ να αναμένεται να κάνει σχετικές ανακοινώσεις αύριο, Σάββατο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,69% στις 25.889 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,74% στις 2.864 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,96% στις 7.688 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αμετάβλητο στο 3,6% παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ για το Μάιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας την Παρασκευή, σε μια μέτρηση που είναι ίδια με αυτή του Απριλίου και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δημιουργήθηκαν 75.000 νέες θέσεις εργασίας από 224.000 τον περασμένο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν πολύ μικρότερη πτώση, στις 185.000.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ σε σχέση με τον Μάιο του 2018 διαμορφώθηκε 3,1% υψηλότερα.

Την ίδια στιγμή το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παρέμεινε αμετάβλητο στο 62,8%.

Η επιβράδυνση της απασχόλησης που καταγράφεται στην έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ συνέβη πριν την πρόσφατη κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους δύο εμπορικούς του εταίρους, την Κίνα και το Μεξικό.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι οι εμπορικές συγκρούσεις μπορεί να υπονομεύσουν την οικονομία, η οποία θα γιορτάσει 10 χρόνια επέκτασης την επόμενη χρονιά.

Αν σου άρεσε κάνε