NBG Sec: Το μομέντουμ είναι ισχυρό, το country risk μειώνεται

NBG Sec: Το μομέντουμ είναι ισχυρό, το country risk μειώνεται

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:39 Δημιουργία 07/06/19, 12:35

Η προκήρυξη των εθνικών εκλογών έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και για την ελληνική αγορά ομολόγων.

Τώρα οι προβολείς στρέφονται στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, επισημαίνει η NBG Securities σε νέα έκθεσή της, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι το μομέντουμ στο ΧΑ είναι ισχυρό, ενώ το country risk της Ελλάδας μειώνεται.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τις τελευταίες 9 συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 12%, με τον μέσο ημερήσιο τζίρο να αυξάνεται στα 141 εκατ. ευρώ από 50 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα Μαΐου, όπως επισημαίνει. Την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν σε νέα ιστορικά χαμηλά όπως και των 5ετών, αναφέρει.

Σύμφωνα με την NBG Sec, εάν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προκύψει μία ισχυρή νέα κυβέρνηση, θα μπορούσε να αναζωογονήσει την εφαρμογή της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, κάνοντας αναφορά στο ράπισμα της Κομισιόν, δίνοντας στη δημοσιότητα την 3η μεταμνημονιακή έκθεσή της για τη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα είναι η πολιτική αστάθεια, η οπισθοχώρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός σε περίπτωση μείωσης της συμμόρφωσης και/ή υψηλότερου από το αναμενόμενο κόστος των δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν το 2019.

Αν σου άρεσε κάνε