Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:09 Δημιουργία 04/06/19, 10:38

Ισχυρές απώλειες σημειώνονται στις πρωινές συναλλαγές της Τρίτης στις αγορές της Ευρώπης, με το εμπόριο να βρίσκεται για ακόμα μία συνεδρίαση στο επίκεντρο των επενδυτών.

Στο τραπέζι των συνομιλιών της Βρετανίδας πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ που θα πραγματοποιηθούν σήμερα αναμένεται να τεθεί το θέμα κυρώσεων κατά της κινεζικής Huawei. Η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας θα μπορούσε να πληγεί εφόσον το Λονδίνο χρησιμοποιήσει, έστω και με κάποιους περιορισμούς όπως έχει διαμηνύσει, τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της κινεζικής Huawei σε δίκτυα 5G.

Στους τίτλους, «βουτιά» 1,6% σημειώνει ο τεχνολογικός κλάδος, στον απόηχο των δημοσιευμάτων για τις «επιθετικές» προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης όσων αφορά τις τεχνολογικές εταιρείες.

Ειδικότερα, τα ειδησεογραφικά πρακτορείο μεταδίδουν την πληροφορία ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει βάλει στο στόχαστρο τεχνολογικούς κολοσσούς, και ότι ξεκινά έρευνες για τυχών παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, και γενικότερα των επιχειρηματικών πρακτικών τους.

Το παραπάνω αφορά εταιρείες όπως οι Google, Facebook, Amazon, Apple και Alphabet.

Χαρακτηριστικά, δημοσιεύματα που μεταδίδουν πως η Google είναι στο μικροσκόπιο των αρχών για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνει λόγο για έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ στις επιχειρηματικές πρακτικές του Facebook και στην «επίδραση του στον ψηφιακό ανταγωνισμό».

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,39% στις 7.154 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη πέφτει 0,36% στις 11.750 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι συγκεντρώνει απώλειες 0,75% στις 5.202 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο χάνει 0,13% στις 19.848 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη αποδυναμώνεται κατά 0,19% στις 9.005 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει πτώση 0,36% στις 379.14 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε