Σε ελεύθερη πτώση τα κινεζικά χρηματιστήρια

Σε ελεύθερη πτώση τα κινεζικά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:25 Δημιουργία 04/06/19, 08:58

Συνεχίζονται οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, που εκτός από τις εμπορικές διαφωνίες, οι ανακοινώσεις επεκτείνονται σε ζητήματα μετανάστευσης αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σηματοδοτώντας στους επενδυτές πως η λήξη της εμπορικής διαμάχης δεν είναι κοντά.

Για «αλαζονεία» κατηγόρησε η Κίνα τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναφερόμενος στην 30ή επέτειο από την καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων στην Τιενανμέν είπε ότι οι ΗΠΑ έχασαν έκτοτε κάθε ελπίδα περί «ανοίγματος» της ασιατικής χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλεσε με ανακοίνωσή του την Κίνα να τιμήσει την 30ή επέτειο από την εξέγερση της Πλατείας Τιενανμέν απελευθερώνοντας όλους τους κρατούμενους που έχουν φυλακιστεί επειδή προασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προέτρεψε για άλλη μια φορά το Πεκίνο να δημοσιοποιήσει τον πλήρη κατάλογο όσων σκοτώθηκαν ή αγνοούνται μετά τις κινητοποιήσεις του 1989 στην εμβληματική πλατεία της κινεζικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια ενέργεια θα ήταν η αρχή που θα αποδείκνυε «την προθυμία του Κομμουνιστικού Κόμματος να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες».

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο έχασε 0,07% στις 20.601 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ ανέβηκε 0,06%.

Στην Αυστραλία, ο ASX κερδίζει 0,25%

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng συγκέντρωσε απώλειες 0,56% και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite διολίσθησε 0,95%.

Αν σου άρεσε κάνε