Κλείσιμο με τεχνολογικά «βαρίδια« στην Wall Street

Κλείσιμο με τεχνολογικά «βαρίδια« στην Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 03/06/19, 23:18

Παρά το αντίβαρο των άλλων δεικτών, ο βαρύς τεχνολογικά Nasdaq «οδήγησε» τις απώλειες στην συνεδρίαση της Δευτέρας, στον απόηχο των δημοσιευμάτων για τις «επιθετικές» προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης όσων αφορά τις τεχνολογικές εταιρείες.

Ειδικότερα, τα ειδησεογραφικά πρακτορείο μεταδίδουν την πληροφορία ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει βάλει στο στόχαστρο τεχνολογικούς κολοσσούς, και ότι ξεκινά έρευνες για τυχών παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, και γενικότερα των επιχειρηματικών πρακτικών τους.

Το παραπάνω αφορά εταιρείες όπως οι Google, Facebook, Amazon, Apple και Alphabet, που καταγράφουν «βουτιά» στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Χαρακτηριστικά, η θυγατρική της Google, Alphabet, έπεσε έως και 6,6%, μετά τα δημοσιεύματα που μεταδίδουν πως η Google είναι στο μικροσκόπιο των αρχών για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Την ίδια στιγμή, το Facebook διολίσθησε 7,5%, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που έκανε λόγο για έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ στις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας και στην «επίδραση της στον ψηφιακό ανταγωνισμό».

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχώρησε 0,33% στις 24.734 μονάδες.

Ο S&P 500 έγραψε απώλειες 0,66% στις 2.734 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 1,87% στις 7.317 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα, οι ρυθμοί ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αμερικανικό μεταποιητικό κλάδο επιβραδύνθηκαν τον Μάιο στα χαμηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, διαψεύδοντας τις προβλέψεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης ΡΜΙ για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Μάιο στο 52,1 από 52,8 του Απριλίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στο 53. Παρά την επιβράδυνση, ο δείκτης ΡΜΙ παραμένει πάνω από το όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Επιπρόσθετα, η παραγωγή των αμερικανικών εργοστασίων ήταν τον προηγούμενο μήνα ήταν η χαμηλότερη από τον Αύγουστο του 2016, με τον επιμέρους δείκτη να υποχωρεί στο 51,3, από 52,3 του Απριλίου. Σε μια ενθαρρυντική εξέλιξη, ο δείκτης απασχόλησης σημείωσε άνοδο στο 53,7.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναθεώρησαν προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για το αμερικανικό ΑΕΠ στο δεύτερο ήμισυ του έτους κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 2%. Οι καθοδικοί κίνδυνοι που απειλούν την ανάπτυξη των ΗΠΑ αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες για μειώσεις επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ, εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman.

Tην ίδια στιγμή, η Morgan Stanley βλέπει την έναρξη μιας παγκόσμιας ύφεσης μέσα στο επόμενο εννεάμηνο, εάν ο πρόεδρος Τραμπ επιβάλει 25% δασμούς σε πρόσθετα κινεζικά αγαθά 300 δισ. δολαρίων και το Πεκίνο προχωρήσει σε αντίποινα.

Αν σου άρεσε κάνε