Έκλεισαν σε θετικό έδαφος οι αγορές της Ευρώπης

Έκλεισαν σε θετικό έδαφος οι αγορές της Ευρώπης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:39 Δημιουργία 03/06/19, 19:24

Ανέκαμψαν πριν το κλείσιμο της Δευτέρας οι ευρωαγορές, λαμβάνοντας ώθησε από τα κέρδη που σημειώνονται στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Στη Γερμανία, η παραίτηση της Αντρέα Νάλες από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που συγκυβερνούν με το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ «βγάζει» ανησυχίες για το εάν η κυβέρνηση στο Βερολίνο μπορεί να διατηρηθεί στην εξουσία ή το εάν η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έρχεται πιο κοντά σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στο επίκεντρο των αγορών παραμένει η Ιταλία, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τη δημοσιονομική αντιπαράθεση μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών.

Τέλος, προβληματισμός παραμένει και για τις εμπορικές συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ναφέρει πως ««πολλές εταιρείες συνεχίζουν να φεύγουν από την Κίνα, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, για να αποφύγουν την πληρωμή των δασμών. Δεν υπάρχει εμφανή αύξηση στο κόστος ή στο πληθωρισμό, αλλά οι ΗΠΑ κερδίζουν δισ.» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με την σειρά της, η Κίνα προειδοποιεί τους πολίτες της που σκοπεύουν να σπουδάσουν ή να δουλέψουν στις ΗΠΑ, ότι παρατηρούνται περιορισμοί ή ακόμα και αρνήσεις χορήγησης βίζας από τις αμερικανικές αρχές μετανάστευσης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,32% στις 7.185 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ανέβηκε 0,56% στις 11.793 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι κέρδισε 0,65% στις 5.241 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο συγκέντρωσε κέρδη 0,36% στις 19.874 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,21% στις 9.023 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έγραψε άνοδο 0,39% στις 370.49 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα, σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε ο κλάδος της μεταποίησης στη Γερμανία για το Μάιο, όπως προκύπτει από τα αναθεωρημένα στοιχεία της Markit για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σταθερά αρνητικά κινήθηκε και ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για το Μάιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Markit που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Αν σου άρεσε κάνε