Με το... «αριστερό» στην εβδομάδα η Wall Street

Με το... «αριστερό» στην εβδομάδα η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:10 Δημιουργία 03/06/19, 16:48

Με ήπιες απώλειες ξεκινούν τις συναλλαγές της πρώτης ημέρας της εβδομάδας τα αμερικανικά χρηματιστήρια, στον απόηχο των νεότερων απειλών του Ντόναλντ Τραμπ προς το Πεκίνο.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ναφέρει πως ««πολλές εταιρείες συνεχίζουν να φεύγουν από την Κίνα, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, για να αποφύγουν την πληρωμή των δασμών. Δεν υπάρχει εμφανή αύξηση στο κόστος ή στο πληθωρισμό, αλλά οι ΗΠΑ κερδίζουν δισ.» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με την σειρά της, η Κίνα προειδοποιεί τους πολίτες της που σκοπεύουν να σπουδάσουν ή να δουλέψουν στις ΗΠΑ, ότι παρατηρούνται περιορισμοί ή ακόμα και αρνήσεις χορήγησης βίζας από τις αμερικανικές αρχές μετανάστευσης.

Στους τίτλους, «βουτιά» 1,2% σημειώνουν οι μετοχές της Boeing για ακόμα μια συνεδρίαση. Αρνητικός πρωταγωνιστής είναι και η θυγατρική της Google, Alphabet, που καταγράφει απώλειες 4,4%, μετά τα δημοσιεύματα που μεταδίδουν πως ο τεχνολογικός κολοσσός είναι στο μικροσκόπιο των αρχών για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 0,16% στις 24.775 μονάδες.

Ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,25% στις 2.745 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,68% στις 7.401 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε