Σε ιστορικά χαμηλά το spread των ελληνικών έναντι των ιταλικών ομολόγων

Σε ιστορικά χαμηλά το spread των ελληνικών έναντι των ιταλικών ομολόγων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:49 Δημιουργία 03/06/19, 13:45

Σε ιστορικά χαμηλά έχει υποχωρήσει το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών. Η επενδυτική ψυχολογία έχει αλλάξει άρδην στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων, που καταγράφουν πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, καθώς προεξοφλείται πως η σκυτάλη θα περάσει στη ΝΔ.

Τόσο η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά όσο και η εγχώρια αγορά ομολόγων έχουν χαιρετίσει την ανακοίνωση περί προσφυγής στις εθνικές κάλπες τον Ιούλιο, ποντάροντας σε ένα ξεκάθαρο πολιτικό σκηνικό, που θα σηματοδοτήσει τη σταθερότητα.

Συγκεκριμένα, το spread έχει μειωθεί στις 25 μ.β. Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου εξακολουθεί να κινείται κάτω του 3% και στο 2,859%, «γράφοντας» πτώση της τάξεως του 1,55%.

Την ίδια ώρα, σε ράλι «τρέχει» και η απόδοση του 5ετούς, η οποία διαμορφώνεται στο 1,733% (νέο ιστορικό χαμηλό) με την πτώση να ξεπερνά το 2,4% από τα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής.

Αντίστοιχα, η απόδοση στο ιταλικό 5ετές διαμορφώνεται στο 1,762%, γεγονός που σημαίνει ότι το spread διαμορφώνεται πλέον σε αρνητικά επίπεδα και στις -29 μ.β.

Αν σου άρεσε κάνε