Με κέρδη «απάντησαν» οι ευρωαγορές στους εμπορικούς φόβους

Με κέρδη «απάντησαν» οι ευρωαγορές στους εμπορικούς φόβους

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:08 Δημιουργία 30/05/19, 19:45

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την συνεδρίαση της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις πιέσεις που βύθισαν σήμερα τις αγορές σε Ασία και ΗΠΑ.

Εξαίρεση αποτέλεσε το Μιλάνο με το «καμπανάκι» Κομισιόν για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, και το ενδεχόμενο επιβολής ενός προστίμου-μαμούθ στο κράτος-μέλος να οδηγεί σε απώλειες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, πάντως, απέκλεισε σήμερα την διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών στην χώρα.

Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, το Πεκίνο ανεβάζει τους τόνους, βάζοντας στον πάγο τις αγορές σόγιας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απουσία εμπορικής συμφωνίας είναι η αιτία των πηγών, που μίλησαν στο Bloomberg. Η Κίνα ωστόσο δεν θα ακυρώσει τις προηγούμενες αγορές αμερικανικής σόγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος κλιμάκωσε την εμπορική διαμάχη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αυξάνοντας τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας $200 δισ. οδηγώντας το Πεκίνο σε αντίποινα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο ηγέτες –Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζίνπινγκ- αναμένεται να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας G 20.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τζανγκ Χανχούι έκανε την εξής «βαριά» δήλωση: «Το να προκαλούνται με αυτόν τον τρόπο, εσκεμμένα, εμπορικές διενέξεις, είναι γυμνή οικονομική τρομοκρατία, οικονομικός σοβινισμός, οικονομικός εκφοβισμός», στηλίτευσε ο διπλωμάτης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,46% στις 7.197 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ανέβηκε 0,54% στις 11.902 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ισχυροποιήθηκε 0,51% στις 5.249 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,25% στις 19.948 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη συγκέντρωσε κέρδη 0,85% στις 9.158 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έγραψε άνοδο 0,42% στις 372.07 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε