«Ανάσα» κερδών στη Wall Street

«Ανάσα» κερδών στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:44 Δημιουργία 24/05/19, 16:36

Ανοδικά κινούνται στο ξεκίνημα της τελευταίας μέρας συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να «παίρνουν ανάσα» από τη χαλάρωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο Ντόναλτ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χαλαρώσουν την απαγόρευση κατά της Huawei στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας με την Κίνα, αν και επανέλαβε ότι η κινεζική εταιρεία είναι «πολύ επικίνδυνη» όσον αφορά θέματα ασφάλειας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,67% στις 25.663 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,65% στις 2.480 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,81% στις 7.690 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 2%.

Η βουτιά των αεροπορικών παραγγελιών κατά 25,1% - πιθανώς αντανακλώντας τις ανησυχίες για το 737 MAX της Boeing – συνέβαλε στην ευρύτερη πτώση. Χωρίς να περιλαμβάνονται προϊόντα από τον κλάδο των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση.

Ένας δείκτης για τις επιχειρηματικές επενδύσεις, οι νέες παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά, υποχώρησε 0,9% τον Απρίλιο μετά από άνοδο 0,3% το Μάρτιο.

Αν σου άρεσε κάνε