Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι αγορές της Ασίας

Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι αγορές της Ασίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:08 Δημιουργία 24/05/19, 09:38

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν αντικρουόμενα μηνύματα αναφορικά με την πορεία των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, που παρατείνουν το καταστροφικό για τις αγορές αίσθημα αβεβαιότητας.

Κίνα και ΗΠΑ έχουν παγώσει τις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις μετά την αύξηση των αμερικανικών δασμών και τα αντίποινα της Κίνας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις για το επόμενο διάστημα.

Παρά το αδιέξοδο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες την πεποίθηση του ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, προβλέποντας ένα γρήγορο τέλος στον εμπορικό πόλεμο.

«Συμβαίνει, συμβαίνει γρήγορα και πιστεύω ότι θα συμβούν πράγματα με την Κίνα σύντομα καθώς δεν μπορώ να φανταστών ότι θα είναι ενθουσιασμένοι με χιλιάδες επιχειρήσεις να φεύγουν από τη χώρα για άλλα μέρη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι θα συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογο του στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G-20 τον επόμενο μήνα στην Ιαπωνία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,16% στις 21.117 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,51%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 0,22%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 συγκέντρωσε απώλειες 0,55%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας αποδυναμώθηκε κατά 0,46%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έγραψε πτώση 0,69%.

Αν σου άρεσε κάνε