Με το «βλέμμα» στον εμπορικό πόλεμο οι αγορές της Ασίας

Με το «βλέμμα» στον εμπορικό πόλεμο οι αγορές της Ασίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:24 Δημιουργία 22/05/19, 09:06

Συγκρατημένα κέρδη σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, με εξαίρεση τα κινεζικά χρηματιστήρια που δεν μπορούν να ανακάμψουν από την πίεση του εμπορικού πολέμου.

Στην Ιαπωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε πως η αύξηση των δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είχε αρνητικές συνέπειες για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε έκανε τη δήλωση αυτή ώρες αφού ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ένωση των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών εξέφρασε έντονη ανησυχία για τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τον οποίο ορισμένα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά εγείρουν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Στους τίτλους, οι μετοχές της Hikvision Digital Technology Co Ltd, μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες συστημάτων βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο, σημείωσαν βουτιά 10% σήμερα, καθώς σύμφωνα με ένα δημοσίευμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να την προσθέσει σε μια μαύρη λίστα που καταρτίζει.

Όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στη Hikvision, ουσιαστικά να της απαγορεύσει να αποκτά και να αξιοποιεί αμερικανικά προϊόντα τεχνολογίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε οριακή άνοδο 0,06% στις 21,286 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ανέβηκε 0,05%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε απώλειες 0,57%, ενώ ο Shenzhen Composite διολίσθησε 1,08%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 συγκέντρωσε κέρδη 0,15%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ανέβηκε 0,21%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,18%.

Αν σου άρεσε κάνε