Ο Τραμπ... παίρνει το χρόνο του απέναντι στην Κίνα

Ο Τραμπ... παίρνει το χρόνο του απέναντι στην Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:50 Δημιουργία 10/05/19, 14:26

Την πρόθεση του να «τραβήξει» χρονικά το ζήτημα με τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα σημείωσε την Παρασκευή ο Ντόναλτ Τραμπ, τη στιγμή που οι διεθνείς χρηματαγορές ταράσσονται από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών το κόσμου.

Σε νέες αναρτήσεις του στο Twitter, ο Τραμπ ανέφερε πως «οι συζητήσεις με την Κίνα συνεχίζονται με ένα πολύ ταιριαστό τρόπο -δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για βιασύνη- καθώς οι δασμοί πληρώνονται τώρα από την Κίνα στις ΗΠΑ... Αυτές οι τεράστιες πληρωμές πηγαίνουν κατευθείαν στα κρατικά ταμεία των ΗΠΑ....

Χάναμε 500 δισ. δολάρια το χρόνο με την Κίνα για πολλά χρόνια. Όχι άλλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ επιμένει ότι η Κίνα θα πρέπει να πληρώσει τους δασμούς, όχι οι Αμερικανοί καταναλωτές, αλλά οι τιμές έχουν αυξηθεί σε μια σειρά από προϊόντα καθώς αμερικανικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι τέθηκε σε ισχύ σήμερα η αύξηση στο 25% των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, κλιμακώνοντας τις σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις, την ώρα που οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να καταλήξουν σε κάποια εμπορική συμφωνία.

Σε μια πρώτη αντίδραση, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για την απόφαση των ΗΠΑ, λέγοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν σου άρεσε κάνε