Ράλι στην Ευρώπη, δεν «ιδρώνει» από τα τύμπανα πολέμου

Ράλι στην Ευρώπη, δεν «ιδρώνει» από τα τύμπανα πολέμου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:17 Δημιουργία 10/05/19, 10:39

Όχι μόνο απορρόφησαν τις χθεσινές απώλειες, αλλά προσθέτουν ισχυρά κέρδη όλοι οι ευρωπαικοί δείκτες στο άνοιγμα της Παρασκευής, παρά το πολεμικό εμπορικό κλίμα Ουάσινγκτον-Πεκίνου.

Ειδικότερα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι οι δασμοί αυξήθηκαν στο 25% από 10%, με την Κίνα να εκφράζει «βαθιά απογοήτευση» και να δηλώνει ότι είναι υποχρεωμένη «να λάβει τα απαραίτητα αντί-μετρα». Να σημειωθεί οτι ο Τραμπ απειλεί και με νέους δασμούς 25% στις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές.

Όλα αυτά την ώρα που υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στην Ουάσιγκτον με στόχο να διασώσουν τις έως τώρα προσπάθειες για μία συμφωνία.

Μόλις και πριν από μία εβδομάδα οι δύο πλευρές εμφανίζονταν να είναι μία ανάσα από τoν συμβιβασμό, που περίμενε όλος ο πλανήτης για να δει το εμπόριο και τις οικονομίες να ανακάμπτουν.

Ωστόσο σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση οι Κινέζοι επιχείρησαν την τελευταία στιγμή να αλλάξουν τη φρασεολογία της συμφωνίας σε αρκετά σημεία, κάνοντας ουσιαστικά πίσω σε καίριες δεσμεύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν δύο οργισμένα tweet του Τραμπ και σκέψεις των Κινέζων αξιωματούχων να αναβάλλουν το ταξίδι τους στις ΗΠΑ.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν το βράδυ της Πέμπτης στο φως της δημοσιότητας, επτά τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου των JP Morgan, Barclays, Citogroup και HSBC, βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα για παρατυπίες στην αγορά ξένου συναλλάγματος.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,56% στις 7.252 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ισχυροποιείται 0,97% στις 12.092 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ανεβαίνει 0,91% στις 5.361 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,88% στις 21.002 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη 0,50% στις 9.140 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει άνοδο 0,89% στις 379.26 μονάδες.

Μάλιστα, άλμα 13% σημειώνει ο τεχνολογικός κλάδος

Αν σου άρεσε κάνε