Σε ελεύθερη πτώση οι αγορές της Κίνας, από μια κλωστή κρέμεται η εμπορική συμφωνία

Σε ελεύθερη πτώση οι αγορές της Κίνας, από μια κλωστή κρέμεται η εμπορική συμφωνία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:31 Δημιουργία 06/05/19, 09:09

Βυθίστηκαν οι ασιατικές αγορές την Δευτέρα, με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχονται τα κινεζικά χρηματιστήρια, εν μέσω νέας εμπορικής κλιμάκωσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Η κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την τρέχουσα εβδομάδα, μετά τις νέες απειλές που εξακόντισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως η απειλή του Τραμπ μέσω Twitter να επιβάλλει νέες κυρώσεις προκάλεσε κατάπληξη σε αξιωματούχους στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για αύξηση των δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολ. στο 25%, οι πληροφορίες που έβλεπαν το φως ήθελαν τις δύο μεγάλες οικονομίες του πλανήτη να είναι μία ανάσα από τη συμφωνία.

Η κυβέρνηση της Κίνας -κατά τις πηγές της εφημερίδας- ζυγίζει τις τελευταίες ώρες εάν ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λίου Χε θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον όπως προγραμματιζόταν ή όχι.

Πιο αναλυτικά, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng διολίσθησε 3,28%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε βουτιά 6,38%, ενώ ο Shenzhen Composite κατρακύλησε 7,06%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έχασε 0,85%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας απώλεσε 0,97%.

Σημειώνεται ότι οι αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας παρέμειναν κλειστές την Δευτέρα, λόγω αργίας.

Αν σου άρεσε κάνε