Βουτιά από τα χθεσινά υψηλά ο Nasdaq

Βουτιά από τα χθεσινά υψηλά ο Nasdaq

ΑΓΟΡΕΣ UPD 00:09 Δημιουργία 30/04/19, 23:12

Τη θέση των ρεκόρ της Δευτέρας ήρθε να πάρει η αρνητική επίδοση που σημείωσε ο Nasdaq στην σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο των νέων ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους υπόλοιπους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου να κινούνται σε θετικό έδαφος, παρά το νέο κύμα γεωπολιτικής αβεβαιότητας που ξέσπασε σήμερα.

Ο κατά βάση τεχνολογικός δείκτης του αμερικανικού χρηματιστηρίου, Nasdaq, κατρακύλησε την Τρίτη μετά το χαμηλό σχεδόν 6 ετών που σημείωσε ο τίτλος της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, που έκλεισε με απώλειες 7,5%. Το αρνητικό σπριντ της μετοχής πυροδότησαν τα χαμηλότερα του αναμενομένου έσοδα του α' τριμήνου κατά 1 δισ.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα μεγέθη που ανακοίνωσαν οι Mastercard, General Motors και McDonald’s για το α΄τρίμηνο του 2019.

Ξεκίνησε, ακόμα, η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία θα αποφασίσει την επόμενη κίνησή της σχετικά με τα επιτόκια, αλλά και με τον ισολογισμό της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ακόμα, προβληματισμός επικρατεί α για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα και πως η νέα μεγάλη ένταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς πετρελαίου στο κόσμο, θα μπορούσε να επηρεάσει τις διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού».

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κέρδισε 0,15% στις 26.593 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,10% στις 2.946 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 0,66% στις 8.095 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,2% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της S&P CoreLogic Case-Shiller.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 3%, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 3,2%.

Οι τιμές των κατοικιών αυξάνονται σταθερά από το 2012, αλλά το τελευταίο έτος η άνοδος αυτή συρρικνώνεται.

Αν σου άρεσε κάνε